Sokol Saiti

sunburst

Me 8 Dhjetor 2020, apo 5 javë pas ditës së zgjedhjeve në SHBA, kompania FireEye njoftoi zyrtarisht agjencionin amerikan SEC (Securities Exchange Commision) se ishte cak i një sulmi kibernetik. SEC si një agjencion i pavarur është përgjegjës për sigurinë në sistemin bankar dhe tregjeve me letra në vlerë, ndërsa FireEye është një kompani e cila specializon në shitjen e produkteve të sigurisë në fushën e teknologjisë informative. Sipas FireEye, “lloji i sulmit, mënyra, siguria operacionale, teknikat si dhe disciplina e sulmuesit kibernetik” çojnë drejt konkludimit se bëhet fjalë për një sulm të sponzorizuar nga ndonjë shtet.

Read more...